Waarom zijn PVC vloeren zo populair?

De kans is groot dat je ze ook al tegen bent gekomen: de visgraatvloer. Enorm veel mensen hebben voor deze vloer gekozen in 2021. De verwachting is dat dit in 2022 niet minder zal worden en dat is begrijpelijk. Het is een vloer die overal bij past en je woonruimte groter laat ogen. Doordat het een recente trend is, zal je woonruimte er ook modern uitzien. Naast dat het een mooi ontwerp is, zijn er nog een aantal voordelen aan deze vloeren. Deze zullen hieronder worden toegelicht.

Voordelen van deze vloeren

Visgraatvloeren zijn ook wel PVC vloeren. PVC staat voor polyvinylchloride; een vorm van kunststof die zacht wordt bij verhitting. PVC vloeren zijn dus goede vervangers voor hout of beton, omdat ze erg slijtvast zijn. Daarbij komt dat PVC vloeren relatief goedkoop zijn in vergelijking tot bijvoorbeeld houten vloeren, terwijl ze er wel zo uitzien. Je kunt dus alle vloeren die je kunt bedenken wel in een PVC-variant krijgen.

Bovendien zijn vloeren van PVC super makkelijk te onderhouden. Je hebt geen speciale reinigers of lak nodig, zoals bij houten vloeren. Enkel dweilen en stofzuigen is voldoende onderhoud. Ideaal voor wanneer je kinderen hebt, want de kans is groot dat er dan wel eens wat geknoeid wordt. Dit kun je dus makkelijk van de vloer krijgen. Wat ook belangrijk is om te benoemen, is dat deze vloeren duurzaam zijn. De vloeren zijn vrijwel volledig recyclebaar en hebben een lage uitstoot.

About the author